PRIJEM U REKTORATU POVODOM USPJEŠNOG PREDSTAVLJANJA UNIVERZITETA, GRADA I DRŽAVE NA NEDAVNO ODRŽANOJ “SAOBRAĆIJADI 2016” U RIMINIJU, ITALIJA

Studenti saobraćajnog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik: Meho Strika, Benjamin Buro, Edin Grizić, Haris Ahmetović, Irfan Zec i Siniša Gordić su danas, 18.6.2016.g., na poziv rektora IUT-a, Prof.dr. Ibrahima Jusufranića, zajedno sa Dekanom fakulteta, Prof.dr. Sinanom Alispahićem i Višim asistentom, Samedom Ormanovićem, MA, boravili u Rektoratu našeg univerziteta.

Saobracijada 2016 prijem kod rektora 18.6.2016 9

Akademik, rektor, Prof.dr. Ibrahim Jusufranić je kao isključivi razlog poziva odabranim studentima naveo značaj kvalitetnog angažmana studenata i njihovih profesora na realizaciji praktične implementacije znanja dosegnutog tokom studija. Istovremeno im se, uručivši im i prigodne poklone, zahvalio u ime Internacionalnog univerziteta Travnik na uspješnom predstavljanju i osvajanju II mjesta u generalnom plasmanu na Saobraćijadi 2016.g. koja je održana u Riminiju, Italija, od 18.5. do 22.5.2016.g.

Saobracijada 2016 prijem kod rektora 18.6.2016 1

Uz zahvalnost na prigodnim poklonima koja je bila izražena od strane studenata, po završetku prijema kod rektora smo razgovarali sa studentima, a izdvajamo i izjave:

Saobracijada 2016 prijem kod rektora 18.6.2016 2

Meho Strika: „Zajedno sa kolegom Harisom Ahmetovićem sam osvojio I mjesto u naučnoj disciplini „Optičke komunikacije“ i nimalo nije bilo jednostavno, obzirom da smo imali konkurente sa fakulteta iz Zagreba i Novog Sada, prije svih, ali smo ovim uspjehom pokazali da je kvalitet našeg znanja bio daleko ispred pretpostavljenih očekivanja naših protivnika. Jednostavno, odigrali smo utakmicu bez predaha punih devedeset minuta, ako tako mogu reći, zahvaljujući prije svega kvalitetnim pripremama koje smo realizirali sa našim predavačima“.

Saobracijada 2016 prijem kod rektora 18.6.2016 3

Siniša Gordić: “Želio bih reći da smo kolega Irfan Zec i ja zaista bili iznenađeni, ali itekako zadovoljni, osvojenim prvim mjestom iz naučne discipline „Organizacija i tehnologija drumskog saobraćaja“ „ Javni gradski prijevoz“ jer smo ove predmete slušali kod našeg rektora, Prof.dr. Ibrahima Jusufranića time dobivši zaista divne pretpostavke uspješne realizacije pretpostavljenih zadataka na takmičenju. Ponosni smo što smo i na ovaj način doprinijeli uspjehu našeg IUT-a. Sigurno je da na ovome nećemo stati.“

Saobracijada 2016 prijem kod rektora 18.6.2016 4

Benjamin Guro: „Edin Grizić i ja smo se šalili u razgovoru prije početka takmičenja kako „bezbjednjaci“ ispadnu uvijek u prvom krugu, ali smo premašili i vlastita očekivanja osvojivši II mjesto u naučnoj disciplini „Bezbjednost saobračaja“. Svakako bih se želio zahvaliti našem Dekanu, Prof.dr. Alispahiću kao i našem Višem asistentu Ormanoviću, bez čijih odgovorajućih naučnih usmjerenja sigurno ne bi uspjeli. Ovako, naš IUT je dobio još jednu u nizu od značajnih nagrada, a nastavićemo i daje, budite uvjereni.

Saobracijada 2016 prijem kod rektora 18.6.2016 5

Podsjećamo - Saobraćajni fakultet Internacionalnog univerziteta Travnik i ove je godine uspješno predstavio naš univerzitet, Travnik, Srednjobosanski kanton, ali i državu Bosnu i Hercegovinu na „Saobraćijadi 2016“ koja je održana od 18.5. do 22.5.2016.g. u Riminiju, Italija. Na „Saobraćijadi 2016“ je učestvovalo više od 800 učesnika sa deset univerziteta iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a među njima i 33 studenta Saobraćajnog fakulteta IUT-a, predvođeni Višim asistentom Saobraćajnog fakulteta, članom Organizacionog odbora „Saobraćijade 2016“, Samedom Ormanovićem.

Saobracijada 2016 prijem kod rektora 18.6.2016 6

Poslije održanih takmičenja iz osam naučnih disciplina, Saobraćajni fakultet je osvojio tri prva i jedno drugo mjesto:

 

Prvo mjesto  -  Organizacija i tehnologija drumskog saobraćaja

     Prvo mjestoJavni gradski prevoz putnika

     Prvo mjestoOsnove telekomunikacija- optičke komunikacije

      Drugo mjestoBezbjednost u saobraćaju

Saobracijada 2016 prijem kod rektora 18.6.2016 7

U generalnom plasmanu, a poslije uspjeha u naučnim disciplinama, Saobraćajni fakultet IUT-a je osvojio drugo mjesto:

 

  1. 1.Fakultet tehničkih nauka – saobraćajni odsjek, Novi Sad, Srbija
  2. 2.Saobraćajni fakultet Internacionalnog univerziteta Travnik, Travnik, Bosna i Hercegovina
  3. 3.Fakultet prometnih znanosti Zagreb, Zagreb, Hrvatska

Saobracijada 2016 prijem kod rektora 18.6.2016 8

 

Saobracijada 2016 prijem kod rektora 18.6.2016 10

PR služba                                                                                    

Internacionalni univerzitet Travnik

Travnik

Bosna i Hercegovina

http://www.iu-travnik.com/