Studenti II godine Fakulteta za medije i komunikacije u posjeti izvršnim i zakonodavnim institucijama BiH

U utorak, 31.5.2016.g,. su studenti Fakulteta za medije i komunikacije Internacionalnog Univerziteta Travnik, zajedno sa predavačem, u okviru realizacije završnog dijela Syllabus-a predmeta II godine „Mediji, politika, demokratija“ bili u posjeti institucijama BiH: Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice Vijeća/Savjeta ministara BiH i Parlamentarnoj skupštini BiH.
 
Domaćini su bili Zamjenik ministra Predrag Jović, sa saradnicima – Milenkom Tošićem, Savjetnikom - Šefom kabineta zamjenika ministra  i Draganom Bojović, Savjetnicom zamjenika ministra ispred Izvršne vlasti dok je u ime Zakonodavne vlasti – Parlamentarne skupštine BiH, domaćin bila Enra Soldin iz Sektora za odnose sa javnošću.
 FMiK u Sarajevu1
Studenti su, uz neposrednu interakciju sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti BiH, dobili i odgovarajuća pojašnjena na svoje konkretne upite, pored predočenih osnovnih informacija o aktivnostima i radu kako navedenog ministarstva, tako i funkcionisanja rada Parlamentaarne skupštine BiH.
FMiK u Sarajevu2
Uz upoznavanje sa načinom rada i aktivnostima zakonodavne i izvršne vlasti Bosne i Hercegovine, studenti su se mogli na licu mjesta upoznati sa isprepletenošću svih medijskih oblika komunikacije sa neposrednom realizacijom aktivnosti najviših zakonodavnih i izvršnih institucija vlasti BiH.
 FMiK u Sarajevu3
 
FMiK u Sarajevu4
 
FMiK u Sarajevu5
 
FMiK u Sarajevu6
 
FMiK u Sarajevu7
PR služba
Internacionalni univerzitet Travnik
Travnik
Bosna i Hercegovina