Početak neposredne realizacije naučno-istraživačkih projekata Internacionalnog univerziteta Travnik u saradnji sa Rezekne univerzitetom iz Latvije

foto advert iut rezekne NOVIUsklađujući najavljene pretpostavke neposredne realizacije naučno-istraživačkih projekata a na osnovu potpisanog Dogovora o saradnji sa Rezekne univerzitetom, iz Rezekna, Latvija 23.5.2015.g. , u petak 25.9.2015.g. je počela metodološka implementacija dogovorenih projekata između dva univerziteta. Sam početak realizacije naučno-istraživačkih projekata je inicijalno povezan sa Evropskom noći istraživača istoga dana kao pretpostavljena najava uobličavanja dogovorenih smjernica konkretnih projekata.

 

Dogovorene teme i nosioci projekta, unutar naučno-istraživačke koncepcije, su:

  1. 1.XXI vijek i komunikacija - Da li napuštamo Gutenbergovu i ulazimo u Hologramsku galaksiju - istraživanje medijskih, kulturnih, etičkih i naučnih perspektiva daljeg razvoja sredstava komunikacije - komparativne prednosti i nedostaci Bosne i Hercegovine i Latvije.

Nosioci/Voditelji projekata u ime univerziteta su: Prof.dr.Gilberto Marzano (Rezekne univerzitet) i Mr.sc. Sabahudin Hadžialić, doktorand (FMIK_IUT) uz neposredno učešće saradnika sa oba univerziteta, kao i studenata.

  1. 2.Medijska pismenost i politička manipulacija - pozicije i opozicije u kontekstu razvoja i/ili sprečavanja razvoja zdravog društva neposredne demokratske svijesti - komparativne prednosti i nedostaci Bosne i Hercegovini i Latvije.

Nosioci/Voditelji projekata u ime univerziteta su: Prof.dr. Sandra Murinska-Gaile (Rezekne Univerzitet) i Mr.sc. Sabahudin Hadžialić, doktorand (FMIK_IUT) uz neposredno učešće saradnika sa oba univerziteta, kao i studenata.

Planirano trajanje projekta je dvanaest mjeseci, koje može biti, zavisno od metodoloških pretpostavki i produženo, unutar usklađenosti međusobnih aktivnosti.

foto advert iut rezekne NOVI 

PR služba

Internacionalni Univerzitet Travnik

Travnik

Bosna i Hercegovina

http://www.iu-travnik.com/