PRIJEM U REKTORATU POVODOM USPJEŠNOG PREDSTAVLJANJA UNIVERZITETA, GRADA I DRŽAVE NA NEDAVNO ODRŽANOJ “SAOBRAĆIJADI 2016” U RIMINIJU, ITALIJA

Studenti saobraćajnog fakulteta Internacionalnog univerziteta Travnik: Meho Strika, Benjamin Buro, Edin Grizić, Haris Ahmetović, Irfan Zec i Siniša Gordić su danas, 18.6.2016.g., na poziv rektora IUT-a, Prof.dr. Ibrahima Jusufranića, zajedno sa Dekanom fakulteta, Prof.dr. Sinanom Alispahićem i Višim asistentom, Samedom Ormanovićem, MA, boravili u Rektoratu našeg univerziteta.

Studenti II godine Saobraćajnog fakulteta IUT-a na terenskoj nastavi u Srednjobosanskom kantonu

Studenti Saobraćajnog fakulteta (II godina, odsjek: drumski i gradski saobraćaj) Internacionalnog univerziteta Travnik sa svojim profesorom, Doc. dr. Momčilom Sladojem i Višim asistentom, Samedom Ormanovićem, MA su,  u okviru terenske nastave na predmetu „Infrastruktura cestovnog saobraćaja“, realizirali neposredni praktični oblik teoretskih pretpostavki elemenata puta na cesti Travnik-Turbe i cesti Turbe-Vlašić tokom protekle nedjelje.

Predstavnik IUT-a učestvovao na sastanku sa delegacijom Evropske komisije u Banjoj Luci

Sa ciljem približavanja različitih mogućnosti za učešće u novom programu Evropske unije za istraživanje i inovacije – HORIZONT 2020, u Rektoratu Univerziteta u  Banjoj Luci je u srijedu, 08.6.2016.g., održan sastanak delegacije Evropske komisije sa predstavnicima javnih i privatnih univerziteta sa područja oba entiteta države Bosne i Hercegovine, ali i predstavnicima određenih državnih i privatnih privrednih agencija.