PRESTIŽNA SVJETSKA AKADEMSKA NAGRADA „IME U NAUCI“

rector Jusufranic8Da kontinuirani integrativni, inspiracijski, kao i inovacioni rad na području naučnih istraživanja, kako na domaćem, regionalnom, ali i svjetskom nivou unutar domena vlastitog znanja usmjerenog ekonomskom, saobraćajnom, ekološkom, komunikacijskom i inženjersko-tehnološkom  napretku pretpostavki usavršavanja razvoja, donosi plodove prepoznatljivosti i poštovanja svjetskog naučno-obrazovnog područja, primjer je Akademik, Prof. dr Ibrahim Jusufranić, rektor Internacionalnog univerziteta Travnik.

Platinum tehnologija priznanje za kvalitet i brend 2015

Italija rektor IUT Ibrahim Jusufranic juli 2015Kontinuitet usavršavanja strateške, metodološke uobličenosti kako akademskog tako i rada menadžmenta, ali i cjelokupnog osoblja Internacionalnog univerziteta Travnik iz Travnika doveo je do prestižne nominacije početkom 2015.g., ali i dodjele reprezentativne nagrade od strane Otherways, vodeće svjetske asocijacije za prepoznatljivost kvaliteta na međunarodnom nivou sa sjedištem u Francuskoj, krajem jula 2015.g. u Italiji.

Nagrada za postignuće u kvalitetu 2015

 

Rektor AwardMeđunarodno prepoznatljiv kvalitet Internacionalnog univerziteta Travnik Kontinuiran rad menadžmenta i zaposlenika Internacionalnog univerziteta Travnik je prepoznat i okrunjen još jednom međunarodnom nagradom - Nagrada za postignuće u kvalitetu koja je dodjeljena Rektoru IUT, Akademiku prof. dr Ibrahimu Jusufraniću, 14.06.2015. godine u Londonu, Velika Britanija.

Svečano ozvaničeno članstvo Prof.dr. Ibrahima Jusufranića - u prestižnu Njujoršku akademiju nauka

Uručenje Diplome lidera Balkana od strane Evropske akademije naukaNjujorška akademija nauka usmjerena ka podršci IUT-u

U prigodnom ambijentu Hotela "Pahuljica" na Vlašiću, 22. i 23. maja, predstavljena je i naučno elaborirana analiza saobraćajnih i ekoloških problema, s aspekta integracijskih procesa prema standardima  Evropske unije.

Prilikom svog uvodnog obraćanja, akademik prof.dr. Predrag Dašić je na ovom XI. Međunarodnom savjetovanju iskoristio priliku da u ime jedne od najstarijih akademskih institucija na svijetu, akademije nauka iz New Yorka (The New York Academy of Science, USA, etablirane daleke 1817. godine) i zvanično izvrši inauguraciju rektora IUT-a, prof. dr. Ibrahima Jusufranića u člana ove prestižne naučne institucije.