XIII Međunarodno savjetovanje

U skladu sa postavljenim metodološkim ciljevima unapređenja odgovarajućih pretpostavki reflektivnih pojavnosti naučno-istraživačkih vizija u saobraćaju, ekonomiji, pravu, ekologiji, ali i informativnim tehnologijama, Internacionalni univerzitet Travnik je 27.5. i 28.5.2016.g. organizovao još jedno u nizu uspješnih međunarodnih savjetovanja, trinaesto unutar razvojnog redosljeda, u hotelu „Pahuljica“ na Vlašiću. Učešće je uzelo više od 70 naučnih autoriteta iz navedenih oblasti iz regije, ali i studenata, magistranata i doktoranata ne samo IUT-a, već i drugih univerziteta iz BiH, ali i iz zemalja okruženja.

XI. Međunarodno savjetovanje pod nazivom „Saobraćajni i ekološki problemi država u tranziciji s aspekta integracije u EU“

Uručenje Diplome lidera Balkana od strane Evropske akademije naukaOvaj naučni skup je upriličen s ciljem razvoja i unapređenja nastavno-naučnog procesa i daljeg pozicioniranja naučno-istraživačkih kvaliteta unutar svjetskih akademskih tokova u oblasti saobraćaja. Organizator XI. Međunarodnog savjetovanja - Internacionalni univerzitet Travnik dobio najviše ocjene za organizaciju i uspješnu realizaciju ovog izuzetno važnog naučnog simpozija.

V MEĐUNARODNO SAVJETOVANJE “SAVREMENI TRENDOVI U SAOBRAĆAJU, LOGISTICI I EKOLOGIJI U FUNKCIJI ODRŽIVOG RAZVOJA”

Internacionalni univerzitet Travnik, iz Travnika i Fakultet prometnih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu su organizovali V Međunarodno savjetovanje “SAVREMENI TRENDOVI U SAOBRAĆAJU, LOGISTICI I EKOLOGIJI U FUNKCIJI ODRŽIVOG RAZVOJA”. Savjetovanje je održano 23. i 24. maja 2014. godine u hotelu Pahuljica na Vlašiću.
Na ovom Savjetovanju se okupio veliki broj stručnjaka i uglednih profesora iz ove struke kako iz BIH i Hrvatske, tako i Srbije, Crne Gore i Engleske. Takođe, pored njih Savjetovanju su prisustvovali i predstavnici iz Ministarstava SBK i općine Travnik.