Memorandum o razumijevanju između Internacionalnog univerziteta Travnik i Gruzijskog univerziteta iz Tbilisija, Gruzija

UG IUT MoU

Internacionalni univerzitet Travnik nastavlja razvoj akademske internacionalizacije nastavno-naučno istraživačkih i akademskih ciljeva i unutar realiziranog i potpisanog Memoranduma o razumijevanju sa Gruzijskim univerzitetom iz Tbilisija, Gruzija od 29.11.2017.godine.

Međunarodna naučna saradnja će biti uobličena kroz realizaciju zajedničke naučno-istraživačke saradnje od interesa za obje strane; razmjenu iskustava između fakulteta, članica oba univerziteta; razmjenom publikacija i knjiga, zajedno sa ostalom naučnom literaturom; razmjenom akademskog osoblja i studenata kao i zajedničkom organizacijom naučnih događaja, uz realizaciju usklađenih aktivnosti unutar budućih zajedničkih naučno-istraživačkih projekata.

U ime IUT-a, Memorandum o razumijevanju je potpisao Akademik, rektor, prof. Dr. Ibrahim Jusufranić, a u ime Gruzijskog univerziteta, Memorandum su potpisali rektor univerziteta, prof.dr. Konstantine Topuria i predsjednica univerziteta, prof. Dr. Giuli Alasania i već po njegovom potpisivanju, oba univerziteta su pristupila inicijativi realizacije dogovorenih metodoloških smjernica, preko ovlaštenih koordinatora obje strane.