Internacionalni univerzitet Travnik je zvanični partner Međunarodnog festivala „Poslovni uspjeh i Noć evropskih nagrada“ u organizaciji Evropske poslovne skupštine (EBA) iz Oxforda, Velika Britanija

U organizaciji Evropske poslovne skupštine (EBA), iz Oxforda, Velika Britanija će 6. i 7.10.2017.g. u Kanu, Francuska biti održan Međunarodni festival „Poslovni uspjeh i Noć evropskih nagrada“, a zvanični partner Međunarodnog festivala je, kao redovni i dugogodišnji član EBA, i Internacionalni univerzitet Travnik, iz Travnika, Bosna i Hercegovina.

Na zvaničnom EBA Global Facebook statusu je 25.8.2018.g je VIP Program koordinator festivala, gđica Anastasia Mallwil predstavila partnerstvo IUT-a i EBA unutar organizacije ovog Međunarodnog festivala.

eba iut 1Tokom Međunarodnog festivala će biri organizovane Panel diskusije o inspirirajućim poslovnim uspjesima uz predstavljanje kompanija i visokoškolskih institucija, regionalnih pobjednika uz primjere uspješnih implementacija poslovnih ideja. Tom prilikom će biti uručena i nagrada „Kraljica Viktorija“ unutar uspješnog – društveno odgovornog poslovanja kroz dijalog među naučnicima, filantropima, dobrotvornim organizacijama, osobama iz svijeta kulture i umjetnosti. Također će biti dodijeljene i međunarodne nagrade „Poslovna izvrsnost godine“, „Poslovni uspjeh“ i „Poslovni lider godine“.

Od 25.8.2017.g. na navedenoj društvenoj mreži predstavljen i

Internacionalni univerzitet Travnik.

eba iut 2Tokom najznačajnijeg eventa i dodjele nagrada Festivala, ovom uglednom naučnom i poslovnom međunarodnom skupu će se obratiti i Akademik, rektor, Prof. Dr. Ibrahim Jusufranić koji će, u ime partnera Međunarodnog festivala, Internacionalnog univerziteta Travnik, govoriti o uspješno realiziranom putu izvrsnosti razvoja univerziteta u proteklih desetak godina koji danas, kao akreditirani univerzitet u Bosni i Hercegovini, ali i kao međunarodno priznati, uobličeni oblik visokoškolskih usmjerenja, uspješno, kroz implementaciju akademskih i stručnih programa u različitim naučnim oblastima i sferama obrazovanja unutar sedam fakulteta obogaćuje i afirmiše najviše obrazovne standarde – učenje, vrednovanje i apliciranje znanja.

Zasnovani na savremenim tendencijama razvojnih mogućnosti i ostajući uvijek otvoreni za nove ideje, obrazovni i naučni programi IUT-a su snažan instrument komunikacije i interakcije sa drugim obrazovnim institucijama, kako u regiji, tako i unutar evropskih i svjetskih edukacijskih okvira. Kroz slogan „Za život prepun mogućnosti“ IUT zadovoljava sve potrebne kriterije visokoškolske obrazovne institucije koja se fokusira na razvoj vještina i znanja koji su potrebni za opstanak unutar  modernih tehnologija novoga svijeta XXI vijeka kako bi prevladao izazove sa kojima se suočavaju savremena društva u modernom svijetu.